Tradicionalno slovenski žito, ki je vsestransko uporabno. Ajdo sejemo, žanjemo in luščimo na naši kmetiji. Pozno poleti je lep razgled na cvetoče polje ajde, ki je pomembno tudi za naše opraševalce.
Ajdovo kašo lahko uporabljamo kot glavno jed, prilogo ali sladico, saj ima sladkast, oreškast okus. Za bolj intenziven okus lahko ajdo pred kuhanjem popražite na ponvi. Zaradi bogate vsebnosti beljakovin je zelo primerna za ljudi, ki ne uživajo živalskih proizvodov.
Dobro. Domače. Dvornik.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
S setvijo pire na naši kmetiji, leta 2013, se je za našo kmetijo odprl popolnoma nov svet. Odkrili smo, kako temu čudovitemu žitu ustreza naša zemlja, saj nam daje dober doprinos in razkošen, sladkast okus.Pira je prastara vrst pšenice. Ne glede na leta, danes kraljuje na naši kmetiji in jo imamo preprosto radi! Je odporna pri rasti, bogato obrodi in zlahka nam nadomesti riž pri jedeh. Radi jo dodajamo k raznim solatam, spomladi v domač regrat, poleti k paradižniku, jeseni k radiču, pozimi pa v kislo zelje.Piro sejemo, žanjemo, luščimo in meljemo doma, na kmetiji.Dobro. Domače. Dvornik.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Rž je tradicionalno žito, ki se je na tej kmetiji sejalo več sto let. Rž zmeljemo v rženo moko, ki jo uporabljamo za peko tradicionalnega domačega kislega kruha, ki se mora peči v krušni peči. Kruh ima kiselkast okus, saj se uporablja kvas iz prejšnje peke. Ržen kruh je dolgo obstojen in marsikdo pravi, da je boljši, ko je star nekaj dni.
Rž sejemo, žanjemo in meljemo doma, na kmetiji.
Dobro. Domače. Dvornik.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka