Ajdovi žganci, ajdov, ajdovi piškoti, ajdove palačinke, ajdove testenine,… Ajdova moka je dobro poznana in vsestransko uporabna. Zelo kakovostna moka, ki jo meljemo na mlinu na kamne.Dobro. Domače. Dvornik.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
To je moka, ki jo pri nas uporabljamo za vse: od paniranja, do kruha. Je naša ˝hišna˝ moka. Naš ˝glavni mlinar˝ Damijan ve, da je ne sme zmanjkati, zato smo veseli, da imamo lasten mlin na kamne, ki nam jo lahko zmelje kadarkoli. Za nas in za Vas! Obvezno morate poizkusiti pirin kruh po spodnjem receptu. Za naš Ekološki pirin kruh, iz seveda domače pirine moke, smo že 2x prejeli Zlato priznanje na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju. To pa ni kar tako ;-).Dobro. Domače. Dvornik.ODLIČEN PIRIN KRUH IZ DOMAČE DVORNIKOVE PIRINE MOKE:Potrebujemo:
750g eko Dvornikove pirine moke J
8g svežega kvasa
15g soli
15g sladkorja
30g olivnega olja
400ml tople vode (ledeno mrzle vode, če pripravljamo testo za pizzo)
Navodilo za pripravo kruha:
Pečico pripravimo na 240 stopinj Celzija.
Vse sestavine zmešamo v testo, ga gnetemo 3 – 5 minut in pustimo, da testo počiva približno 45 minut.
Testo ponovno zgnetemo (gnetemo 2 minuti).
Testo položimo v model za toast (ker se testo razleze) in pustimo cca. 30 minut, da naraste.
Model damo v pripravljeno pečico in temperaturo pečice znižamo na 200 stopinj Celzija.
Pečemo 30 minut.
Kruh damo ven iz modela in pustimo, da se ohladi.
Navodilo za pripravo pizze:
Pečico pripravimo na 240 stopinj Celzija.
Zgnetemo testo.
Testo lahko takoj pričnemo uporabljati za pizzo – ga zvaljamo na poljubno debelino. To testo za pizzo ne naraste preveč.
Preostanek testa spravimo v hladilnik in uporabimo v treh dneh.
Na testo namažemo Eko Dvornikovo Paradižnikovo mezgoin dodamo poljubne sestavine.
Ko je pečica segreta na 240 stopinj Celzija, pizzo damo v pečico in pečici znižamo temperaturo na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno 10 minut.
Eko kmetija Dvornik Vam želi DOBER TEK! Damijan & Erika & Klara
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Rž zmeljemo v rženo moko, ki jo uporabljamo za peko tradicionalnega domačega kislega kruha, ki se mora peči v krušni peči. Kruh ima kiselkast okus, saj se uporablja kvas iz prejšnje peke. Ržen kruh je dolgo obstojen in marsikdo pravi, da je boljši, ko je star nekaj dni.Ržena moka ne vsebuje toliko lepka, zato jo velikokrat mešamo s pšenično moko.Dobro. Domače. Dvornik.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka