Kaj je bolj opojnega, kot vonj svežih bezgovih cvetov? Na naši kmetiji raste bezeg povsod. In veseli smo, da je tako. Odlična hrana za opraševalce in najboljši pomladanski vir za izdelavo domačega sirupa iz bezgovih cvetov. Dodamo limono, limeto in...
Mošt, jabolčno vino, tolkec. Na Koroškem je mošt tipična pijača, ki se pije poleti, ob delu, za žejo. Lahko se meša z mineralno vodo.
Pri nas pa ga ne uporabljamo samo poleti ampak skozi vse letne čase, predvsem pa pozimi, ko ga zakuhamo in naredimo domač, zakuhan mošt. Če obiščete naš kmečki muzej v zimskih mesecih, ga lahko poizkusite.
Dobro. Domače. Dvornik.
Na kmetiji imamo velik sadovnjak, na katerem rastejo stare sorte - visokodebelne, travniške sorte iz katerih stiskamo sok. Prešamo, pasteriziramo in polnimo v lastni režiji, saj imamo doma tako prešo, pasterizator in polnilno linijo. Ja, sok je res domač. In eko.
Dobro. Domače. Dvornik.
Pri nas stiskamo, pasteriziramo in polnimo tudi jabolka iz integrirane pridelave, ki jih vsako leto kupimo na Kmetiji Roj v Sevnici.
Dobro. Domače. Dvornik.
Pri nas stiskamo, pasteriziramo in polnimo tudi jabolka iz integrirane pridelave, ki jih vsako leto kupimo na Kmetiji Roj v Sevnici.
Dobro. Domače. Dvornik.
Pri nas stiskamo, pasteriziramo in polnimo tudi jabolka iz integrirane pridelave, ki jih vsako leto kupimo na Kmetiji Roj v Sevnici.
Dobro. Domače. Dvornik.