Na kmetiji imamo velik sadovnjak, na katerem rastejo stare sorte - visokodebelne, travniške sorte jabolk in hrušk. Od hrušk je najbolj značilna tepka – iz katere pridobivamo domače žganje. Kmetija je obdana z gozdom v katerem rastejo borovnice, ki jih sami nabiramo. Te položimo v plasteh s sladkorjem v stekleno posodo in jih pustimo za nekaj dni na soncu, da se sladkor stopi. Vmešamo domače žganje in imamo Borovničev liker. Čisto domač.
Dobro. Domače. Dvornik.
Na kmetiji imamo velik sadovnjak, na katerem rastejo stare sorte - visokodebelne, travniške sorte jabolk in hrušk. Od hrušk je najbolj značilna tepka – iz katere pridobivamo domače žganje. Ko pa v tepkovo žganje namočimo zelišča, ki jih nabiramo od marca do oktobra, potem pa dobimo odlični zeliščni liker – Dvornikov Jager.
V njem je čez 30 domačih zelišč, rožic in rastlin, ki rastejo po kmetiji. Zanj smo že 7x zapovrstjo dobili zlato priznanje na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju in tako dobili 2x znak kakovosti.
Dobro. Domače. Dvornik.
Na kmetiji imamo velik sadovnjak, na katerem rastejo stare sorte – visokodebelne, travniške sorte jabolk in hrušk. Od hrušk je najbolj značilna tepka – iz katere pridobivamo domače žganje. Ko pa v tepkovo žganje namočimo zelišča, ki jih nabiramo od...
Na naših travnikih spomladi zacveti čudovit regrat. Vsepovsod ga je polno! Vsi naši travniki se kopajo v zlatih barvah regrata. Travnike ne špricamo s kemikalijami, z ničemer. Pobiramo zlate cvetove regrata, osmukamo samo rumene dele cvetov, jih namočimo v domače...