Mi pogrešamo svež, domač paradižnik pozimi. Zato smo vse sorte in oblike rdečega paradižnika zmleli, skupaj s koščicami in kožo (tam je največ vlaknin in dobrih stvari), ga posušili in znova zmleli v prah. Čudovito! Sami smo bili presenečeni, kako dober okus doda že ščepec sušenega, mletega paradižnika. Ne potrebujete veliko. Pa vendar doda tisto poletno noto, ki jo tako pogrešamo pozimi. Domače je le domače. Samo malo se je potrebno znajti. Do junija, ko je spet na voljo sveži, domači paradižnik.
Izdelek vsebuje vse vrste paradižnika, ki rastejo na naši kmetiji: volovsko srce, češnjevec, okrogli, grozdni. Skratka, nam je pomembno, da je dozoren in domač. Naš. Izdelek je v prahu, zato je dodajanje izdelka izjemno enostavno – dodate želeno količino v juhe, marinade, omake, na solate in seveda na testenine. Paradižnike sušimo v posebnem dehidratorju, pri temperaturi 40 stopinj Celzija.
Dobro. Domače. Dvornik.