V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?Dobro. Domače. Dvornik.
Bučke, cukini. Pri nas so poleti nepogrešljive in jih naribane shranimo v skrinji tudi za zimo. To je zelnajva, ki je poleti na našem jedilniku vsak dan, od juhe, v solati, do bučkine pite in paniranih ˝cekinčkov˝, da o bučkah na žaru, sploh ne govorim. Tako jih imamo radi, da iz njih pridelujemo tudi kompot. Ja, čisto pravi kompot! Naša najmlajša, Klara ga obožuje!Pridelujemo tako rumene, kot zelene bučke.Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki češnjev paradižnik, sorte Sakura. Moja najljubša sorta češnjevega paradižnika! Njegova sladkoba in sočnost nima primerjave. Obožujem sprehode v rastlinjak, ko se ti češnjevci kar sami ponujajo v živordeči barvi na sadikah paradižnika in jih jem kot bombončke. V višku sezone jih tudi posušim v dehidratorju in jih v zimskem času uporabljam v raznih omakah, prelivih in juhah.Gojimo jih v rastlinjakih, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki paradižnik, različnih sort: PaiPai, Rally, Doria, Volovsko srce. Rastlinjaki nam omogočajo, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki paradižnik, različnih sort: PaiPai, Rally, Doria, Volovsko srce. Rastlinjaki nam omogočajo, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.Dobro. Domače. Dvornik.
Na kmetiji gojimo tudi ekološki paradižnik Volovsko srce, sorte Griffone. Odličen, dozorjen na sadiki, sveže pobran, mesnat, odličen. Iz njega zelo radi delamo domačo Eko Paradižnikovo mezgo. Vsako leto komaj čakamo, da dozori.
Ekološki por je čudovita vsestranska zelenjava, ki jo vzgajamo skozi celo leto. Čez spomlad, poletje in jesen ga gojimo zunaj, v zimskem času pa v rastlinjakih.Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki stročji fižol ima dolge stroke, izbiramo sorte, ki niso nitaste. Obiramo mlade stroke, ki imajo odličen okus za pripravo solat, juh, prilog.Dobro. Domače. Dvornik.