Ekološko blitvo vzgajamo skozi celo leto, saj je pri nas nepogrešljiva. Zelo ji utreza naša lega kmetije in zemlja, zato nam vedno dobro uspeva. Polna je antioksidantov in vitaminov A, C in K.
Dobro. Domače. Dvornik.
Brez čebule si pri nas težko predstavljamo kuhanje. Uporabljamo jo čisto vsak dan, tako belo, kot tudi rdečo. Je ena glavnih sestavin našega Eko Dvornikovega lončka in jo gojimo kar v velikih količinah. Sadimo sadike, saj želimo dobro, zdravo, odporno čebulo za naše jedi.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološka cvetača je redno na našem jedilniku in iz nje pripravljamo juhe, omake, pire, priloge, celo veganske zrezke! Svežo naribamo in jo uporabimo kot parmezan! Odlična je!
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološka stebelna zelena je dobila povsem nov pomen na naših jedilnikih. Ni samo ˝jušna˝ zelenjava, ki da priokus slanosti jedi ampak se v zadnjem času uporablja za sočenje. Zaradi svojih izredno zdravilnih lastnosti, jo mnogi uporabljamo za čiščenje telesa raznih strupov s pitjem sveže stisnjenega soka iz stebelne zelene kar takoj zjutraj.
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo različne sorte paprik. Pridelujemo jo v različnih barvah, od rumene, oranžne, rdeče, zelene in vijolične, do oblike babure ali špičaste. Papriko pridelujemo v rastlinjakih, saj potrebuje precej časa, da zraste in mora ji biti toplo. Kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Pri papriki smo vedno pozorni na to, da je veliko vložimo in nam je na voljo tudi kasneje, ko je v rastlinjakih nimamo več. Domača vložena paprika, ko zunaj pada sneg - je še kaj boljšega?
Dobro. Domače. Dvornik.
Bučke, cukini. Pri nas so poleti nepogrešljive in jih naribane shranimo v skrinji tudi za zimo. To je zelnajva, ki je poleti na našem jedilniku vsak dan, od juhe, v solati, do bučkine pite in paniranih ˝cekinčkov˝, da o bučkah na žaru, sploh ne govorim. Tako jih imamo radi, da iz njih pridelujemo tudi kompot. Ja, čisto pravi kompot! Naša najmlajša, Klara ga obožuje!
Pridelujemo tako rumene, kot zelene bučke.
Dobro. Domače. Dvornik.
Za vlaganje gojimo ekološko sorto Adam, ker je sočna sorta, z čvrstimi plodovi in ne preveč hrapavo površino. Sami uporabljamo to sorto za vlaganje in smo zelo zadovoljni z njo.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki brokoli pri nas ne sme manjkati. Je poleg krompirja zelenjava, ki jo enostavno moramo imeti. Jeseni ga vsega poberemo, blanširamo za nekaj sekund v vroči vodi, ohladimo in spravimo v skrinjo. Tako ga imamo skozi vso zimo in zgodnjo spomlad na voljo, dokler ne zraste novi.
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki češnjev paradižnik, sorte Sakura. Moja najljubša sorta češnjevega paradižnika! Njegova sladkoba in sočnost nima primerjave. Obožujem sprehode v rastlinjak, ko se ti češnjevci kar sami ponujajo v živordeči barvi na sadikah paradižnika in jih jem kot bombončke. V višku sezone jih tudi posušim v dehidratorju in jih v zimskem času uporabljam v raznih omakah, prelivih in juhah.
Gojimo jih v rastlinjakih, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološke jajčevce gojimo skupaj s papriko in paradižnikom. Odlični so na žaru, omakah ali v domačem ajvarju. Pomembno je, da so sveži in da se jih uporabi čim preje.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki kodrolistni ohrovt vzgajamo skozi celo leto in smo ga prav vzljubili, saj je prav dekorativen, ko raste. Všeč nam je, ker ga tudi mraz ne zmoti, kar pomeni, da ga lahko gojimo skozi celo leto. Celo tako dober je, da nam ga vsako leto z veseljem pojedo srne iz našega gozda takoj, ko zapade prvi sneg. Zato smo ga za zimo pričeli vzgajati v rastlinjakih, da ga je dovolj za nas, vas in za srne, ki ga imajo dovolj na zunanjih njivah.
Veliko ljudi ga zamenjuje z glavnatim ohrovtom, zaradi imena. Kodrolistni ohorvt raste kot ˝palme˝, listi se pobirajo od spodaj navzgor in je lahko v različnih odtenkih zelene barve, obstaja tudi rdeče barve.
Spada med kapustnice in velja za eko najokusnejših med njimi. Bogat je z vitamini A, C in K ter krepi imunski sistem.
Zelo radi ga uporabljamo pri sočenju ali v smutijih, v solatah, omakah in juhah. Pri nas naredimo tudi pito iz kodrolistnega ohrovta. Izredno radi pa naredimo iz njega čips! Odlično!!!
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki listni peteršilj je pri nas na voljo skozi vse leto. Ne samo, da je nepogrešljiv v naši kuhinji, uporabljamo ga tudi za sočenje. Sok peteršilja uporabljamo za izdelavo ekoloških pirinih peteršilj testenin.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki listni peteršilj je pri nas na voljo skozi vse leto. Ne samo, da je nepogrešljiv v naši kuhinji, uporabljamo ga tudi za sočenje. Sok peteršilja uporabljamo za izdelavo ekoloških pirinih peteršilj testenin.
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki paradižnik, različnih sort: PaiPai, Rally, Doria, Volovsko srce. Rastlinjaki nam omogočajo, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Dobro. Domače. Dvornik.
V rastlinjakih vzgajamo ekološki paradižnik, različnih sort: PaiPai, Rally, Doria, Volovsko srce. Rastlinjaki nam omogočajo, da lahko pričnemo z vzgojo paradižnika zelo zgodaj, saj kmetija leži na nadmorski višini 800m, daleč stran od mestnega vrveža, zato je pri nas malo dalj časa bolj mrzlo, kot v dolinah. Rastlinjaki nam pomagajo, da tudi mi pridemo hitreje do zelenjave, ki jo zelo težko čakamo, ko se pomlad bliža koncu in pozno jeseni, da si lahko podaljšamo sezono vzgoje, z ogrevanjem in zaščito pred slano.
Dobro. Domače. Dvornik.
Ekološki por je čudovita vsestranska zelenjava, ki jo vzgajamo skozi celo leto. Čez spomlad, poletje in jesen ga gojimo zunaj, v zimskem času pa v rastlinjakih.
Dobro. Domače. Dvornik.